Ferroforte 100 100 tabl

Rauta – C-vitamiinitabletti
Ravintolisä
Pitkävaikutteinen, vatsalle ystävällinen, vahva rautavalmiste lisääntyneeseen raudantarpeeseen
Sisältää rautaa kolmena hyvin imeytyvänä yhdisteenä – rautasitraatti, rautafumaraatti ja rautasulfaatti – sekä raudan imeytymistä edistävää C-vitamiinia
Laktoositon, gluteeniton, hiivaton, makeuttamaton ja vegaaninen
Pakkauskoko:
100 tabl
Markkinoija:
Hankintatukku Oy
Tilattavissa, toimitus 1-3 arkipäivän kuluessa
SKU:
9298385
13,55 €
Rauta (Fe) on välttämätön kivennäisaine, jota tarvitaan punasoluissa olevan hemoglobiinin muodostamiseen ja kuljettamaan happea keuhkoista jokaiseen soluun.
Erityisesti naisilla on ongelmia saada rautaa riittävästi. Lisäraudan tarvetta saattaa esiintyä myös urheilijoilla, vanhuksilla ja toipilailla.
Pitkäaikainen raudanpuute voi aiheuttaa anemiaa, jota esiintyy erityisesti kasvuikäisillä, nuorilla naisilla ja odottavilla äideillä. Raudanpuutetta saattaa esiintyä naisilla kaikissa ikäryhmissä mm. runsaiden kuukautisten, raskauden ja imetyksen, laihduttamisen, puutteellisten ravintotottumusten sekä syömis- ja imeytymishäiriöiden vuoksi. Rankka kuntoilu ja urheilu saattavat aiheuttaa rautavarastojen vähenemistä myös miehillä.
Nykyään hemoglobiinia parempana raudanpuutteen mittarina pidetään plasman ferritiiniä, joka on raudan varastomuoto ja osoittaa raudan puutteen jo ennen kuin hemoglobiiniarvo alkaa laskea. Onkin siis mahdollista kärsiä raudanpuutteesta, vaikka hemoglobiini olisikin viiterajoissa. Normaali ferritiini ei myöskään aina merkitse riittäviä rautavarastoja, sillä ferritiinipitoisuus voi olla kohonnut tietyissä tulehdustiloissa.
C-vitamiini on tärkeä antioksidantti, joka edistää raudan imeytymistä. C-vitamiinia tarvitaan mm. hyvän vastustuskyvyn ylläpitämiseksi sekä ihon ja verisuoniston kunnolle.
Ferroforte 100 on vahva rautavalmiste. Suositellaan mittauksella todettuun raudanpuutteeseen. Varmistathan tuotteen käytön tarpeen terveydenhuollon ammattilaiselta.
1 tabletti päivässä. Vältettävä ottamasta samaan aikaan teen, kahvin, maitotaloustuotteiden tai kalsiumvalmisteiden kanssa, sillä ne hidastavat raudan imeytymistä.
Valmistettu Suomessa
Vuorokausiannos 1 tabl. sisältää:
Rautaa (Fe2+) 100 mg (714 %)*
C-vitamiinia 80 mg (100 %)*
*vuorokautisen saannin vertailuarvosta
Rautasitraatti (EU), Rautafumaraatti (EU), Rautasulfaatti (EU), Paakkuuntumisenestoaineet hydroksipropyylimetyyliselluloosa, mikrokiteinen selluloosa ja piidioksidi, L-askorbiinihappo (ei-EU), Pintakäsittelyaine rasvahappojen magnesiumsuolat
RAUTA: RAUTASITRAATTI
RAUTA: RAUTAFUMARAATTI
RAUTA: RAUTASULFAATTI
100.00mg RAUTA
80.00mg C-VITAMIINI: L-ASKORBIINIHAPPO
Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa. Suositeltua vuorokausiannosta ei tule ylittää.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)

100 tabl./70 g